Download dit E-book gratis!
Direct Toegang
X
Download dit E-book gratis!
50% Complete
E-book met 38 gezonde recepten en ontdek hoe je gezonder leert leven!

Page content

Hoe vaak moet ik trainen?

Frequentie van trainen

‘Hoe vaak moet ik trainen per week?” Een vraag die wij veel krijgen.  Wij zouden je graag een direct antwoord willen geven, maar dat is er helaas niet. Het is namelijk helemaal afhankelijk van je doelstelling, je ervaring, wat voor persoon jij bent, waar jij het beste op reageert etc.hoe-vaak-moet-ik-trainen

Elk persoon is ten slotte uniek en heeft een andere aanpak nodig (hier speelt het principe van de individuele verschillen in trainingsgevoeligheid een belangrijke rol).  Wanneer je nooit hebt getraind, dan adviseren wij om eerst te beginnen met bijvoorbeeld twee keer in de week te trainen. Hierbij komt ook het mentale aspect kijken, want wanneer je van niet trainen naar vier keer in de week gaat, is dat een (te) grote stap.

Hoe vaak moet ik trainen?

Gevorderde sporters kunnen al snel naar 4 á 5 keer per week trainen. Topsporters trainen soms twee keer per dag, maar dat is voor de meeste mensen niet aan te raden. Wanneer je bent begonnen met twee keer in de week trainen, probeer dan die overload weer te creëren door het op een gegeven moment uit te bouwen naar drie keer in de week, en uiteindelijk naar vier keer in de week.

Als je al een tijdje traint is een goede frequentie is 4 á 5 keer per week. Zorg dat er 100% effort wordt gegeven tijdens elke training.

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe vaak moet ik trainen?

    Plaats een reactie


    *