Download dit E-book gratis!
Direct Toegang
X
Download dit E-book gratis!
50% Complete
E-book met 38 gezonde recepten en ontdek hoe je gezonder leert leven!

Page content

De ab wheel, een eenvoudige, maar zeer effectieve tool voor je buikspieren

Buikspiertrainingen zijn enorm populair, denk maar eens aan het buikspierkwartiertje in de sportschool, maar zijn sommige oefeningen wel zo goed?

Functie van de buikspierenbuikspieren trainen met de ab wheel

Wij kunnen je nu al vertellen dat buikspieren een belangrijke rol spelen voor een correcte houding en in het ondersteunen van je wervelkolom, waardoor de kans op rugklachten wordt verkleind. Wij hebben het ook vaak over “de core”, hiermee bedoelen wij de rug, buik en bekken. Het doel hiervan is o.a. stabiliteit vergroten en vergroten.

Waarom dan geen crunches?

Deze oefeningen zorgen amper voor het versterken van slappe buikspieren en/of rugspieren. Bovendien train je met deze oefeningen niet je buikspieren, maar wel je heupbuigers en dat zijn spieren die je liever niet traint. Bij veel mensen zijn deze spieren al aardig sterk en vaak verkort en gespannen.

Blessures die kunnen optreden zijn heup-, lies- en rugklachten. Dus liever niet doen!

Zitten is het nieuwe roken

Veel mensen zitten de hele dag met een bolle rug. Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Het versterken van je buikspieren met sit-ups en crunches (waarbij de spieren zich verkorten bij het aanspannen) is niet functioneel en kan, zoals hierboven is beschreven, leiden tot blessures.

Eén van de oefening die wij wél aanraden, is de rollout met de ab wheel. Het trainen van je buikspieren met behulp van een ab wheel, is één van de weinige manieren waarmee je wervelkolom en rugspieren wel op een juiste manier worden belast.

Wat is een ab wheel?

De ab wheel is compact, goedkoop, effectief, duurzaam en doet wat het moet doen. De vele sit ups en crunches die nog steeds door veel mensen worden gedaan, zijn niet voor elke individu geschikt! De ab wheel is een mooie vervanger wil jij toch je buikspieren trainen. 

Voorbeeld oefening

 

Comment Section

1 reactie op “De ab wheel, een eenvoudige, maar zeer effectieve tool voor je buikspieren


Door Morey op 7 maart 2017

Hey, you’re the goto expter. Thanks for hanging out here.

Plaats een reactie


*