Download dit E-book gratis!
Direct Toegang
X
Download dit E-book gratis!
50% Complete
E-book met 38 gezonde recepten en ontdek hoe je gezonder leert leven!

Page content

De TRX (Totalbody Resistance-Suspention Exercise)

De Totalbody Resistance-Suspention Exercise (TRX) is een trainingsattribuut die je tegenwoordig steeds meer ziet. Ook wij gebruiken de TRX regelmatig tijdens onze PT sessies.

De TRX is ontstaan bij de Amerikaanse Navy seals om ook tijdens uitzending fit te kunnen blijven. Nieuwsgierig wat een het nou eigenlijk is en wat je er allemaal mee kan? Lees dan het gehele artikel.

Wat is een TRX?De_TRX

Een TRX is een band met twee handvatten. Het is een trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en het lichaamsgewicht. Gebruikers van de TRX kunnen meer dan honderd verschillende oefeningen, variaties en combinaties uitvoeren.

Compound vs isolatie oefeningen

In tegenstelling tot veel klassieke fitnessapparaten waarbij de bewegingsvrijheid wordt beperkt (rugleuning,zitting etc), vergt een soortgelijke oefening op de TRX een betere techniek en meer stabilisatie om de oefening goed uit te voeren. Hoe zwaar de oefening wordt, bepaalt de gebruiker zelf door simpelweg zijn/haar lichaamspositie en het tempo van de oefening aan te passen.De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven. Ook de core, waaronder buik- en onderrugspieren worden getraind.

Dit neemt niet weg dat geïsoleerd trainen ook heel effectief is voor bepaalde trainingsdoelen, zoals toename van spiermassa of specifieke kracht. Zie suspension training dan ook als een extra gereedschap in je toolbox om bepaalde trainingsdoelen te bereiken.

De TRX is dus een mooie tool voor in de toolbox om functioneel sterker te worden. Het is daarnaast erg makkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld naar werk of op vakantie.

Op ons Youtube channel verschijnen ook meerdere TRX oefeningen. Abonneer je hier gratis om op de hoogte te blijven.

Voorbeeld TRX oefeningen

 

    Comment Section

    0 reacties op “De TRX (Totalbody Resistance-Suspention Exercise)

    Plaats een reactie


    *