Download dit E-book gratis!
Direct Toegang
X
Download dit E-book gratis!
50% Complete
E-book met 38 gezonde recepten en ontdek hoe je gezonder leert leven!

Page content

7 tips om je bananen langer houdbaar te houden

7 tips om je bananen langer houdbaar te houden

Bananen

In het filmpje heb jij gezien hoe je een banaan langer houdbaar kan maken.

Bananen groeien in tropische landen aan een bananenboom. Bananen hangen in trossen aan een boom, deze trossen kunnen enorm groot worden. Bananen kunnen niet tegen de kou. Alle bananen aan een tros zijn tegelijk rijp en niet lang houdbaar, daarom worden bananen onrijp geplukt zodat ze tijdens het vervoer verder kunnen rijpen. Bananen scheiden ethyleen uit, dit is een stof die het rijpingsproces versneld. Leg jij een banaan naast bijvoorbeeld aan avocado, dan zal je zien dat de avocado sneller zal rijpen.

Voedingswaarde banaan:

VoedingsstoffenMiddelmatige banaan (130 gram)
Kcal124
Eiwit1,43
Koolhydraat26,8
Vet0,4

Een banaan is super gezond en goed om te eten voor of tijdens het sporten. Een banaan bevat namelijk veel koolhydraten. Neem voor het sporten altijd een geelzwarte banaan. Rijpe bananen bevatten namelijk korte keten koolhydraten. Deze worden sneller opgenomen dan de lange keten koolhydraten van onrijpe bananen.

Tips om je bananen langer te bewaren.

Je kent het wel. Heb je een tros gele bananen gekocht, een paar dagen later is het een trosje bruine bananen. Wij hebben voor jullie een paar tips om je bananen langer te houdbaar te houden:

 1. Bananen apart houden

Ethyleen is een gas dat gemaakt wordt door fruit. Dit gas is een signaal voor fruit om te beginnen met rijpen.

 1. Berg de bananen heel voorzichtig op

Beurse plekken in een banaan zorgen ervoor dat de banaan sneller gaat rijpen. Koop daarom in de winkel alleen gave bananen, dus zonder beurse plekken.

 1. Rijpe Bananen bewaren in de koelkast

Altijd gedacht dat je bananen niet in de koelkast mag bewaren? Het mag wel! De kou in de koelkast voorkomt dat bananen verder gaan rijpen. Let wel op: In de koelkast krijgt de banaan wel een bruine schil, maar de binnenkant blijft gewoon goed.

 1. Bewaar bananen in de diepvries

Bananen kunnen goed ingevroren worden. Snij de bananen in makkelijke plakjes en leg ze op een bakpapier. Leg het bakpapier met de bananenplakjes op een plankje en leg ze in de diepvries. Na een uur vriezen, kun je de bananenplakjes in een zakje doen en verder laten vriezen. Op deze manier zullen de plakjes banaan niet aan elkaar vast vriezen.

 1. Een tip voor in de winkel

Sta je in de winkel en ben je van plan om bananen te kopen? Koop dan nooit bananen die al bruine plekken hebben. Deze bananen zijn al overrijp. Bananen bewaren die al overrijp zijn, wordt moeilijk!

 1. Koop bananen van verschillende trossen

Het beste is om bananen van verschillende trossen te kopen. Elke banaan van een andere tros, heeft namelijk een andere rijpingstijd. Op deze manier heb je bananen die je direct kunt eten en bananen om te bewaren.

 1. Tot slot, bind een stuk plastic aan de bovenkant van banaan!

  Comment Section

  0 reacties op “7 tips om je bananen langer houdbaar te houden

  Plaats een reactie


  *